DISSE KOMMER

KETIL SOLVIK-OLSEN

Samferdselsminister
Fremtidens transportløsninger

Samferdselsministeren kommer for å legge frem Norges satsninger frem mot fremtidens transportløsninger.


LARS JOHAN ANDRESEN

Divisjonsdirektør, Siemens Mobility Norge
Fremtiden er elektrisk og digital

Siemens er sterkt engasjert innenfor dagens og fremtidens transportløsninger. De tror fremtidens transportsystem blir stadig mer digitalt – det er der verdiskapingen kommer til å skje. Administrerende direktør Anne Marit Panengstuen vil fortelle mer.


PER IVAR SELVÅG

Founder and Industrial Designer, Montaag
En designers syn på produktutvikling

Per Ivar har jobbet som designer både hos BMW og Ford, og også som sjefdesigner hos Peugeot. Etter dette grunnla han sitt eget designfirma, Montaag, som nå har kontorer i både Norge og Silicon Valley. Han jobber tett med noen av de mest innovative innen bilindustrien i verden med nye løsninger, som for eksempel autonome biler.


BJØRN TAALE SANDBERG

Senior Vice President Telenor Research, Telenor ASA
AI, internet of things og 5G

Bjørn gir oss en god introduksjon til kunstig intelligens, tingenes internett, 5G og hvilke muligheter dette kan åpne opp for.


EDDY GRYVELIUS

Director Northern Europe, NVIDIA
Hvordan muliggjøre selvkjørende kjøretøy

NVIDIA gjør det mulig for bilfabrikanter, leverandører, forskningsinstitusjoner og start-ups å utvikle og bruke banebrytende kunstig intelligenssystemer for selvkjørende kjøretøy. Eddy er Nordisk direktør for selvkjørende kjøretøy og «deep learning» teknologi og har hatt flere direktørstillinger innenfor den globale high-tech industrien i mer enn 15 år. Han vil vise hvordan denne teknologien kan endre transportsektoren drastisk.


JOHN THOMAS SØRHAUG

Partner and Head of KPMG Automotive and Transportation
Global Automotive Executive Survey 2017

KPMG utarbeider en global bilforvaltningsundersøkelse hvert år. Dette er en anerkjent analyse av dagens status og fremtidige trender i bilindustrien. John Thomas leder KPMGs industriinitiativ mot transport og bilindustrien, inkludert transport- og logistikkfirmaer. Han har god kunnskap om bransjen og vil gi oss de siste nyhetene.


FRANK MEIJER

Head of Eco Car, Hyundai Motor Europe GmbH
The eco-future seen through Hyundai’s eyes

Hyundai er en av verdens største bilprodusenter. De har både hybrider, elbiler og hydrogenbiler på markedet i dag, og har gode planer om å utvikle dette videre. Frank er ansvarlig for salg og markedsføring for de miljøvennlige bilene til Hyundai i Europa. Hvilke planer har Hyundai og kan de møte norske behov? Hvilken rekkevidde får de nye elbilene og er hybridbilene en mellomfase? Hvorfor så stor tro på hydrogen til personbil? Dette er noen av spørsmålene du kan få svaret på.


WALTER QVAM

Styreleder, DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret AS
Norway’s digital competitiveness

Som tidligere administrerende direktør i Kongsberg Gruppen, et av Norges største industriselskaper, vet Walter hva som trengs for å lykkes i Norge. Han kjenner bilindustrien inn og ut, og har nylig tatt på seg oppdraget å digitalisere Norge gjennom DIGITALNORWAY.


SIMON DIXON

Partner i Deloitte med globalt ansvar for transportsektoren
Bærekraftige løsninger for urbane kapasitetsproblemer

Simon har globalt ansvar i Deloitte for å hjelpe byer og bedrifter med transportutfordringer. Han har jobbet spesielt med London og New York hvor han har hjulpet byene med å forbedre mobiliteten og løse kapasitetsutfordringer i transportnettverket.


GEIR MO

Adminstrerende Direktør, Norges Lastebileier-Forbund
Varetransport i fremtiden

Som representant for 4.000 medlemmer og ca. 15.000 lastebiler, tar Geir Mo et skritt inn i fremtiden. Hvordan kan industrien redusere sine utslipp? Og hvordan levere varer i en by som ikke vil ha utslipp?


HANS KRISTIAN TORGERSEN

Konsernsjef, HTS
Utfordringer med å bygge kjøretøy i Norge

Hans Kristian har vokst opp i en familiebedrift som har økt omsetningen sin siden slutten av 90-tallet med flere hundre millioner kroner. HTS står blant annet bak barnesetet BeSafe, men eier også elbilprodusenten Paxster som blant annet har levert flere hundre kjøretøy til Posten og New Zealand. Hvordan har de fått det til og hva skal til for å videreutvikle dette i Norge?

JAN-OLAF WILLUMS

Styreleder, Move About
Transport som en tjeneste

Willums var med på Think-eventyret og er involvert i en rekke selskap innenfor transportsektoren. Mobility-as-a-service kan bety en radikal endring i hvordan vi tenker transport.


LUC TEXIER

Head of Business Development, BestMile (Sveits / USA)
World’s first cloud platform for autonomous mobility services

Luc joined BestMile in 2016 to lead business development, focusing on growing business opportunities and partnerships in the EMEA regions. For the past 20 years, he held strategic international positions in high growth innovative start-ups based in France, California and Switzerland of which half got acquired by north american companies.


ANETTE MELLBYE

Tidl. direktør, Aftenposten Mobil
Transformasjon i transportsektoren

Transport slik vi kjenner den, er i ferd med å bli forstyrret og forvandlet av programvare. Og det kommer til å bli brutalt: vi er vitne til en fullstendig reimaginasjon. Tradisjonelle bilbedrifter må endre sin oppfatning fra å se på programvare som en komponent i bilene, til å definere hele opplevelsen av programvare. Hva kan transportindustrien lære av andre næringer i endringer, som for eksempel nyhetsmedier?


BJØRN GREGERT HALVORSEN

Teknologispesialist, Nel Hydrogen
Norske muligheter innen hydrogen

Bjørn har lang fartstid i hydrogenindustrien. Nel Hydrogen er nå verdens største elektrolysefirma og kan tilby billig fornybar hydrogen for både biler, tyngre kjøretøy og skip. Norge har en unik posisjon internasjonalt som vi kan benytte.


CARL EDVARD ENDRESEN

Managing Director, Über Norway
Hvordan sikre bedre mobilitet og redusere utslipp med personlig transport?

Über er elsket og hatet. Konseptet har likevel tatt gode markedsandeler i mange land med sin nye tankegang og har satt delingsøkonomien høyt på dagsordenen. Carl Edvard forteller sin historie om hvordan Über både kan sikre bedre mobilitet og redusere utslipp.


ENDRE ANGELVIK

Director of Mobility Services, Ruter
Hvordan bygge smarte trafikksystemer?

IT og transport utfyller hverandre mer og mer. Hvordan ser Ruter sin digitale framtid ut, og hvordan kan det bety smartere og bedre offentlig transport?


FRODE HALVORSEN

Direktør, Skagerak Energi
Biogassens muligheter

Biogass kan bidra til store utslippskutt. Frode Halvorsen fra Skagerak Energi forteller oss hvordan.


KEITH MALONE

Public Relations, California Fuel Cell Partnership
Californias hydrogen- og brenselcellesatsing

Keith har bidratt til Californias ledende rolle innen hydrogenkjøretøy, med et stort og voksende stasjonsnettverk og kjøretøyflåter. Hvordan kom de dit, og hva er planene videre for biler, busser og lastebiler?


ÅSMUND MØLL FRENGSTAD

CEO & Founder, Meshcrafts
Smart transport software

Åsmund startet Meshcrafts sammen med fire andre ambisiøse kolleger. Nå er de et prisvinnende selskap. Åsmund forteller om hvordan det er å starte en bedrift i Norge og prosessen videre.


SIMEN TEIGRE

CEO, Zaptec
Made in Norway – Reinventing power

Simen har tidligere hatt lederstillinger i Cisco og Tandberg. Han startet også Pexip, et programvarefirma som ble verdsatt til 2 milliarder kroner. Nå leder han Zaptec til nye høyder, med ladeløsninger designet og produsert i Norge.


MALI HOLE SKOGEN

Direktør, OREEC
Forretningsutvikling i grønn, norsk, landbasert transport

Mali leder Oslos fornybare klynge, OREEC. Hun utfordrer både eksisterende og nye aktører i transportbransjen til å spørre seg selv om hvordan de skal skape virksomhet gjennom de forstyrrende trender vi ser i horisonten.


ESPEN STRAND HENRIKSEN

HjemJobbHjem
Hvordan få ansatte til å sette igjen bilen hjemme, av og til

Espen har jobbet innen ledelse og konseptutvikling i Oslo og Stavanger siden 1997. Han har nå opprettet et unikt mobilitetsbegrep for smartere arbeidsmessig transport. Sammen med Rogaland kommune og Kolumbus er han klar til å dele “HjemJobbHjem” med andre fylker.


ØYSTEIN IHLER

Leder, Innovasjon og utvikling, Oslo kommune
Hvordan kan Oslo kommune skape grønne arbeidsplasser?

Oslo kommune står i en unik posisjon til å skape grønn næring. Det å stille krav og sette ambisiøse mål kan utsløse mange muligheter.


TORUN DEGNES

CEO, Electric Mobility Norway
Industriutvikling i norsk grønn transportsektor – hvem er de store aktørene?

Torun leder Norges klynger i elektrisitetsmobilitet. Med sterke røtter i Kongsbergmiljøet, viser hun oss flere muligheter og utfordringer i den elektriske fremtiden.


KRISTIAN E. VIK

Generalsekretær, Norsk Hydrogenforum
Hvordan styrker og utvikler vi norsk hydrogennæring?

Kristian har en lang bakgrunn i hydrogenbasert transport, blant annet fra Akershus fylkeskommune og OREEC. Hydrogen som energibærer kan gi oss gode muligheter til å redusere utslippene, samt tilby muligheter til en allerede verdensledende norsk industri. Hydrogen kan ta hele landet i bruk og bygge opp lokale verdikjeder og arbeidsplasser. Hvor har hydrogen sin fordel? Og hvordan kan vi nå våre mål og ambisjoner?


EVEN HEGGERNES

CEO, Nabobil.no
Smart deling av kjørtetøy

En bil står i snitt stille i 23 timer i døgnet og dette medfører et stort verditap. Nabobil.no ønsker å gjøre noe med denne problematikken. Nå kan du leie ut eller leie naboens bil ved behov. Det reduserer behovet for å eie kjøretøy og det får opp bruken av de som står mye stille. Det er delingsøkonomi i praksis og veksten er enorm – brukeropplevelsen er enkel. Even er administrerende direktør og vil fortelle om deres reise innenfor delingsmobilitet.


JON KÅRE STENE

COO, Kolonial.no
En ny digital hverdag

Kolonial.no ble startet i 2013 av 10 gründere med formål å gjøre hverdagen enklere og friere. Nå kan få matvarene på døren. Det betyr mindre trafikk ut til de tradisjonelle matvarebutikkene. Kanskje varene vil bli levert av en selvkjørende varebil, eller kanskje en drone? Jon Kåre forteller mer om deres konsept og ambisjoner.


GLENN SAINTS

Managing Director, Charge
Tilbyr flåteforvaltere uslåelige lastebiler til dagens moderne verden

Charge ønsker å transformere våre byer med en elegant, effektiv og miljøvennlig modulær elektrisk lastebil som kan bygges av en person på 4 timer. Og best av alt, den vil være konkurransedyktig med konvensjonelle kjøretøyer. Samarbeidet med Roborace, som utvikler autonome racerbiler, gir denne teknologien et enormt potensial. Glenn Saint vil fortelle oss mer.


BJØRN KJÆRAND HAUGLAND

Executive Vice President and Chief Sustainability Officer, DNV GL
Et hav av muligheter

Haugland har lang erfaring med å bistå multinasjonale selskaper innen områder som bærekraft og klimaendringer. Haugland er styremedlem i StormGeo, WWF, Germanischer Lloyd SE og i SUSTAINIA. Han er ansvarlig for Global Opportunity Report, et felles initiativ sammen med UN Global Compact og Sustainia. Han er anerkjent i den globale debatten om bærekraft og teknologi, og han har sin egen blogg på Huffington Post. Han skriver regelmessig artikler for Recharge, Teknisk Ukeblad og Sysla Maritime og på DNV GLs egne blogsider. Haugland vil snakke om hvordan og hvorfor vi trenger en forandring i tradisjonelle forretningsmodeller.


KARI ASHEIM

Lead Advisor Transport, ZERO
En nullutslipps-fremtid er mulig

Kari er utdannet journalist og har jobbet for NRK. Hun har også hatt ledende stillinger innenfor transportområdet i Bellona, ​​Norsk Bioenergiforening og Norsk Fjernvarme. ZERO har utviklet scenarier som viser hvordan vi kan nå en nullutslipps-transportsektor i 2030. Hvordan kan vi nå dette målet? Kari forteller oss mer.


ISAK MONRAD-AAS & ALBIN WILSON

Engineer & Spokesperson / Development Strategist, Uniti Sweden
Hvordan kan vi redde verden med en “crowdfunded” bil?

Isak og Albin bygger en svensk elbil som kommer til å redde verden! Det vil være en “high end city car designet for høy ytelse i et urbant miljø med fokus på bærekraft og en futuristisk brukeropplevelse”. Raske, ville underholdningsalternativer, induksjonsladning, karbon- og bio-komposittbasert og med autonome funksjoner, omdefinerer den det personlige kjøretøyet. Albin & Isak forteller oss hvor langt de har kommet og hva som kommer, men også om hvordan de gikk frem for å finansiere eventyret.


WILFRIED PIMENTA DE MIRANDA

Business Development Director, IOTA Foundation
How IoT and Distributed Ledger Technology beyond Blockchain are reinventing connected mobility?

IOTA (www.iota.org) tilbyr en revolusjonerende distribuert ledger (DLT) som er skalerbar, lettvint og som gjør det mulig å overføre verdi uten gebyrer. Open Source-teknologien overstyrer begrensniner og til å bli ryggraden i Tingenes Internett, og arbeider over smarte bransjer, inkludert energi, mobilitet, helse, shipping og logistikk, Industri 4.0 og mer. Innenfor smart mobilitet samarbeider IOTA med internasjonale industripartnere og institusjoner om innovative forretningsmodeller og løsninger som e-lommebøker for biler, smarte ladere, dataintegritetløsninger og mer.


ALEXANDRA ALMASI

Project Manager, OREEC
Green Visits

Alexandra jobber hos OREEC med et bredt spekter av prosjekter. OREEC har nylig lansert Green Visits, som organiserer profesjonelle besøk for internasjonale delegasjoner som besøker Oslo-regionen. De tilbyr støtte for å matche de rette forretningsforbindelsene og sikre at de besøkende får den kunnskapen de er interessert i innenfor grønn innovasjon og bærekraftig utvikling.


MARIANNE RIST-LARSEN REIME

Project Manager, OREEC

Marianne har jobbet med avfallsressurser og biogass i mange år og har bidratt til å utvikle dette området i Norge. Det er mye mer å hente og Marianne vil fortelle at dette er ressurser vi ikke kan la gå til spille.


OLE HENRIK HANNISDAL

Daglig leder, Grønn Kontakt
Best på lading!

Grønn Kontakt er en nasjonal operatør av ladestasjoner som tilbyr lading langs veien, på arbeidsplasser, parkeringsplasser og i sameier. Selskapet ble etablert i 2009 og eies i dag av 23 kraft- og nettselskaper fra hele Norge. Hannisdahl har et godt bilde av hvor potensialet ligger for norsk næringsliv.


DAGFINN RINGÅS

CEO, Schneider Electric
Vehicles to Grid – Grid to Vehicles

Dagfinn vil fortelle om nye forretningsmuligheter som ligger et smartere strømsystem. Med elbilene kan vi gi strøm til nettet og nettet gir strøm tilbake. Hvorfor er dette smart og hvordan kan man skape næring her?


JAN HAUGEN IHLE

Country Manager Norway, Fortum Charge & Drive
Smarte løsninger for fremtidens elbilister – Erfaringer fra Nordens største ladeoperatør

Fortum var tidlig ute med å befeste sin posisjon med lading for elbiler. De har nå er stort nettverk i både Norge og Sverige. Det er få som har så mye erfaring med lading på verdensbasis. Jan deler erfaringer og viser oss nye muligheter.


ØYVIND DALEN

Gruppelder Analyse og utredning, Asplan Viak AS
Hvordan tilrettelegge for fremtidens mobilitetssamfunn

Muligheter og utfordringer ved hvordan vi planlegger og legger til rette for transport og arealutvikling i dag, i lys av forventet utvikling innen mobilitet. Endrer forventet utvikling innen mobilitet på hvordan vi bør tenke med hensyn til å bygge fremtidens infrastruktur og utvikle dagens byer og tettsteder?


TOR MÜHLBRADT

Spesialrådgiver, Innovasjon Norge

PILOT-E er et finansieringstilbud til norsk næringsliv, etablert av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova. Målet med ordningen er at helt nye produkter og tjenester innen miljøvennlig energiteknologi skal bli raskere utviklet og tatt i bruk for å bidra til utslippskutt både i Norge og internasjonalt.


RASMUS MYKLEBUST

CEO, SammeVei
Smart mobilitet = delt mobilitet

Rasmus har master fra Harvard Universitetet og bakgrunn fra FN og McKinsey. Nå skal han og SammeVei-teamet gjøre det like enkelt å sitte på som og ta sin egen bil. Med om lag 1 million ledige bilseter som kjører inn og ut av Oslo hver dag er det mer enn nok ledig kapasitet. Spørsmålet er om de klarer å overtale elbilister som vil kjøre i kolletivfeltet i rushtiden til å gjøre tomme seter om til tilgjengelig mobilitet.

GINA YTTERBORG

Avdelingsdirektør FoU og Innovasjon, Vegdirektoratet (Statens vegvesen)

Gina har nærmere 20 års erfaring fra forskjellige stillinger i olje og gass og har blant annet ledet avdeling for arktisk forskning og teknologiutvikling i Shell Technology Norway. De siste 2 årene har hun ledet koordinering og videreutvikling av forsknings- og innovasjonsvirksomheten i Statens vegvesen som skal bidra til å løse fremtidens transportutfordringer.


Share this: