Nye intelligente løsninger der alt henger sammen med alt – alltid!

Hvilken rolle vil teknologi som sensorer, internet of things og kunstig intelligens ha i å forme morgendagens mobilitetsløsninger? Hvordan samspiller teknologiutviklingen med samfunnet?

Sesjon tre tar for seg samspillet mellom teknologi og samfunn blant offentlig og private aktører.

Kunstig intelligens og tingenes internett
Bjørn Tale Sandberg, forskningsdirektør i Telenor, gir oss en god introduksjon til kunstig intelligens, tingenes internett, 5G og hvilke muligheter dette kan åpne opp for.

Eddy Gryvelius, nordisk direktør i NVIDIA, vil fortelle mer om hvordan det er mulig for bilfabrikanter, leverandører, forskningsinstitusjoner og start-ups å utvikle og bruke banebrytende kunstig intelligenssystemer for selvkjørende kjøretøy, og hvordan denne teknologien kan endre transportsektoren drastisk.

BestMile har laget verdens første skybaserte system for autonome flåter som kan operere og optimere flåter av selvkjørende kjøretøy. Vi får høre hvordan dette kan bidra til å transformere hele transportsystemet slik vi kjenner det i dag.

Wilfried Pimenta de Miranda, direktør i IOTA, vil snakke om innovative forretningsmodeller og løsninger som e-lommebøker for biler, smarte ladere og dataintegritetsløsninger.

Design av femtidens kjøretøy
Per Ivar Selvåg har designet dødsrå konseptbiler, fremtidsbiler og selvkjørende biler for Peugeot, BMW, Faraday Future og kinesiske LeEco. Han er norsk og driver et suksessfullt designfirma i Silicon Valley. På konferansen vil han snakke om design av fremtidens kjøretøy.

Hans Kristian Torgersen eier også elbilprodusenten Paxster som blant annet har levert flere hundre kjøretøy til Posten og New Zealand. Hvordan har de fått det til og hva skal til for å videreutvikle dette i Norge?

Glenn Saints i Charge som ønsker å transformere våre byer med en elegant, effektiv og miljøvennlig modulær elektrisk lastebil som kan bygges av en person på 4 timer! Møt også Frank Meijer i Hyundai Motor Europe og Simon Dixon fra Deloitte.

Hvordan kan vi redde verden med en “crowdfunded” elbil?
Sist men ikke minst, møt Isak Monrad Aas og Albin Wilson som bygger en svensk elbil som kommer til å redde verden! Det vil være en “high end city car designet for høy ytelse i et urbant miljø med fokus på bærekraft og en futuristisk brukeropplevelse”. De vil fortelle oss hvor langt de har kommet og hva som kommer, men også om hvordan de gikk frem for å finansiere eventyret.

Velkommen som besøkende på Smart Mobility 7. september! 

SE PROGRAMMET

KJØP BILLETT

Share this: