PRESSE

Smart Mobility-konferanse for første gang i Lillestrøm!

Smart Mobility 2017 har nullutslippsløsninger, bærekraftig næringsutvikling og digitale plattformer innen fremtidig mobilitet som fanesaker. Det er åpenbare temaer som fenger bransjen og interessen er stor for konferansen som arrangeres 7. september på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Det er OREEC (Oslo Renewable Energy and Environment Cluster) og Norges Varemesse som går sammen og arrangerer fagkonferansen og utstillingen med temaet «Bærekraftig næringsutvikling innen transport.»

 PRESSEAKKREDITERING 


Norge som et verdensledende marked
På Smart Mobility 2017 settes bærekraftig næringsutvikling i transportsektoren på scenen. Vi skal diskutere og belyse hvordan vi i Norge kan omsette vårt forsprang som verdensledende marked for nullutslippstransport til produkt og tjenesteinnovasjon, og gjennom det skape de nye grønne arbeidsplassene. Gjennom innledninger og ekspertpaneler skal konferansen bidra til å identifisere verdikjeder, prosjekter og muligheter vi kan bygge næring på i Norge.

Utstilling for ny teknologi og leverandører til bransjen
Utstillingen vil ligge rundt scenen og er et utstillingsvindu for ny teknologi, nye konsepter og nullutslippsløsninger i transportsektoren – og vil løfte frem eksisterende næringsliv, forskning, IT og teknologi. Hit kommer leverandører av innovative hightech-løsninger innen fremtidig mobilitet, bilimportører og utstyrsforhandlere.

Samferdselsministeren kommer
Nettopp det har Ketil Solvik-Olsen sans for. Samferdselsministeren skal selv på scenen for å snakke om Norges transportsatsninger med mål om at Norge skal bli verdensledende! Ministeren tar sikte på å prate med flere av aktørene under besøket sitt den 7. september.

50 toppinnledere fra inn- og utland
I tillegg til Samferdselsministeren kommer blant andre; konsernsjefen for NSB, Administrerende direktør i Avis, Administrerende direktør i Siemens, Forskningssjefen i Telenor, Styreleder i Digital Norway, Bærekraftsdirektør i DNV-GL, Forskningssjef i Vegvesenet, byråd for samferdsel og miljø, direktør for mobiltjenester i Ruter og mange, mange flere fra inn- og utland.

Årets råeste transportdebatt – hvor skal vi og hvordan skal vi komme dit?
Det faglige perspektivet står i fokus og konferansen har nullutslippsløsninger, bærekraftig næringsutvikling og digitale plattformer innen fremtidig mobilitet som hovedtema. Foredrag i de ulike genrene avholdes på den store scenen og i parallellsesjoner gjennom hele dagen.

Direktør i OREEC, Mali Hole Skogen sier:
– Smart Mobility-konferansen fokuserer på hvordan vi kan bruke Norges posisjon som verdensledende nasjon innen nullutslippstransport til innovasjon, næringsutvikling og arbeidsplasser. Bli med å diskutere hvordan vi kan utvikle næringsliv i en høyteknologisk og bærekraftig transportsektor så skal vi sammen løfte blikket for norsk transportsektor oppover og fremover.

Åpent gratis kveldsarrangement for publikum
Etter selve konferansen åpnes det opp for publikum fra kl. 18-21 med gratis inngang for alle som er interessert i teknologi, innovative løsninger, Elbiler eller hybrid? Lurer du på hva slags drivstoff du skal kjøre på i fremtiden – leie, lease eller eie? Kom og snakk med utstillerne som er her for å veilede forbrukerne.

Den store Hydrogenbildebatten
I Oslo og Akershus finnes nå infrastruktur for fylling av hydrogenbiler. Og det er kommet flere bilmodeller som alle har rekkevidde tilsvarende de beste elbilene. Hydrogenbilen tar få minutter å fylle til full tank. Under kveldsarrangementet tar vi debatten om hydrogenbil er en del av løsningen for et nullutslippssamfunn, og har med oss noen av de beste fagfolkene på temaet. Debatten arrangeres av Elbilforeningen i Oslo og Akershus. Gratis og åpent for alle!

Se Norges eldste Elbil
Norges første elbil, en Wawerly fra 1902, har stått gjemt i en låve i over 100 år – helt til Trygve Krogsæter brukte hele fem år på å få pusset den opp. Nå er den klar til å kjøres på veiene, og på Smart Mobility 7. september på Norges Varemesse kan du få se på herligheten.

Se «Flyship»!
Flyship er et svevende fly-skip som vil revolusjonere transport innen sjø, vei og luftfart og flyr hele 10 ganger raskere enn vanlig skip. Og best av alt – gründerne bak kommer fra Trondheim og heter Jet Set Innovation.

Ta Elsykkel-lappen!
NAF er tilstede med en 120 kvadratmeters innendørs sykkelbane. Her kan du teste ut dine El-sykkelferdigheter og ta el-sykkellappen!

En fantastisk møteplass for innovasjon og læring
Målet for Smart Mobility-konferansen er å skape en fantastisk møteplass for alle som har fremtidig transport og mobilitet på agendaen. At vi kort og godt favner om alle små og store som er fascinert av hva som foregår i en samlet, norsk transportbransje.

Fakta:
Konferanse om fremtidig mobilitet innen landbasert transport
Arrangør: Norges Varemesse og OREEC (Oslo Renewable Energy and Environment Cluster)
Antall utstillere: ca. 30
Antall konferansedeltakere: ca. 300

Utstillingsareal: ca 2.500 kvm
Tid: 7. september 2017
Arrangeres for første gang

Pressekontakt:
Mali Hole Skogen, Direktør OREEC, tlf: 918 35 999, e-post: mali@oreec.no
Elisabeth Solberg, Prosjektleder Norges Varemesse, tlf: 906 74 144, e-post: eso@messe.no

 PRESSEAKKREDITERING 

Share this: